Bezienswaardigheden

De rijke geschiedenis van Mallorca heeft haar sporen nagelaten op het eiland. De verschillende volkeren die het eiland bewoond hebben, lieten ieder een stukje beschaving achter. Deze zijn vooral terug te zien in de monumentale gebouwen. Wie door de stadjes loopt, waant zich in vroegere tijden, terwijl je toch alle gemakken van het heden binnen handbereik hebt! Niet alleen de gebouwen, maar ook de stadjes zelf zijn de moeite waard. Zo hebben Alcudia en Inca een unieke geschiedenis. Dankzij het locale beleid zijn de binnensteden autovrij, waardoor je rustig van de omgeving kan genieten.
Cultureel erfgoed is niet de enige troef van Mallorca. Het eiland beschikt over prachtige natuurgebieden, beboste gebergten en grotten met onderaardse meren. De bergketen Tramuntana aan de noordwest-zijde van het eiland is een uitstekende omgeving om te wandelen of te fietsen. Ook de Coves del Drach of de grotten van Genova bieden een goede gelegenheid voor een spannende dag in het donker.

Omdat Mallorca een klein eiland is, zijn alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken. Veel toeristen kiezen er ook voor om Palma als vertrekpunt te kiezen en per dag met een touringcar langs de culturele of de natuurlijke monumenten van het eiland te reizen. Vandaar dat het rond de middaguren in het hoogseizoen heel erg druk kan zijn. Het is daarom ook verstandiger om vroeg op te staan, zodat je in alle rust kan genieten van de prachtige plekjes die het eiland rijk is.

Geen zin om in die lange rij bij de Kathedraal van Palma te staan? Koop een combikaartje bij het museum, en je mag zó doorlopen!

Tip:

  • Kathedraal Santa Maria de Palma 
    Een prachtige Gotische kathedraal die je overal boven de daken uit ziet steken. Ook van binnen zeker de moeite waard.
  • Cuevas del Drach
    Een spannend grottenstelsel onder het eiland. Mooi verlichte ondergrondse meren worden afgewisseld met gangen en gewelven.
  • Bellver Kasteel
    Het oudste ronde kasteel van Europa. Vroeger de residentie van de koning, later een militaire gevangenis, maar nu vooral een schitterend monument.

De imposante Cuevas Del Drach zijn ruim 25 meter diep en vier kilometer lang. Niet geschikt voor mensen met claustrofobie!