Het Weer

Mallorca staat bekend om zijn mooie weer. Van alle eilanden in de Balearen is Mallorca de warmste. Het is er veel minder wisselvallig dan bijvoorbeeld op het vasteland van Spanje. Ook zijn de winters zacht, waardoor je het hele jaar naar het eiland af kan reizen.

Ook in oktober zijn de temperaturen hoog genoeg om te zwemmen in de zee, die dan bovendien schoner is dan tijdens het hoogseizoen. Na oktober wordt het zeewater rond Mallorca een stuk kouder en duurt het tot eind mei begin juni voordat het zeewater weer een aangename zwemtemperatuur bereikt.

In Juli en Augustus kan het op Mallorca behoorlijk warm worden, en zijn temperaturen boven de 30 graden geen uitzondering.

Hete zomers, een aangename herfst en winter – Mallorca is het hele jaar door een fijne vakantiebestemming!
Ligging

Steile rotsachtige kustformaties zijn te vinden in het westen van Mallorca en aan de noordkaap. De oost- en zuidkust van Mallorca wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vele baaien en strandjes (calas). Rondom de baaien liggen lagunes en moerassen, de zogenaamde wetlands. Op de kaart van Mallorca staan verschillende duingebieden die door de aanhoudende wind en de  aanvoer van zand steeds van vorm veranderen, waardoor het lijkt alsof ze steeds aan de wandel zijn.
Kaart