Natuur

Hoewel sommige kustplaatsen niet meer dan een verzameling betonnen gebouwen zijn, kent Mallorca zeker wat juweeltjes in de natuur. Onder andere de grotten, maar ook het berggebied tramuntana is zeker het bezoeken waard. Daarbij zijn er ook enkele natuurparken waar je kennis kan maken met de flora en fauna van het eiland.
Flora & Fauna

Mallorca kent een zeer afwisselende natuur, met moerassen in het beschermde park s’Albufera, maar ook rietvelden, lagunes, akkers, bossen, kliffen en ruige berggebieden zoals de tramuntana. Door het toerisme worden veel natuurgebieden bedreigd, maar lokale natuurbeschermers doen hun best om deze juweeltjes te behouden.
Een andere natuurlijke trekpleister zijn de verschillende grotten op het eiland, zoals de Coves del Drach met een groot onderwatermeer. Een andere aanrader is het schiereiland Formentor, waar ontelbaar veel planten te vinden zijn, zoals kamperfoelie, lavendel en cyclaam.

Van de vele dieren die op het eiland leven, staat Mallorca vooral bekend om de vogels. Dankzij het warme klimaat en de vele verschillende natuurgebieden, is Mallorca een paradijs voor trekvogels. Maar natuurlijk ook voor vogels die het hele jaar door op Mallorca verblijven. Vogelaars reizen graag af naar het eiland. Wie ook graag wil vogelspotten moet zo vroeg mogelijk naar de meest afgelegen gebieden wandelen. Ook in s’Albufera, het belangrijkste vogelobservatiegebied van de Balearen zijn veel soorten te zien, van kiekedieven tot reigers.