Feitentabel

Mallorca is een van de Spaanse eilanden in het Middellandse zeegebied. Het eiland lijkt over alles te beschikken: een rijke geschiedenis, prachtige natuur en veel gezellige badplaatsen. Kom nu álles te weten over dit zonnige eiland via de feitentabel.

Horeca

Een echt vakantie eiland als Mallorca heeft een uitgebreid aanbod wat horeca betreft. Zowel de locale specialiteiten als wereldse gerechten zijn te vinden in de Mallorcaanse restaurants en ook is er genoeg variatie in de vele verschillende accommodaties. Het uitgaansleven in Mallorca verschilt echt per plaats. Neem Magaluf, een échte jeugdvakantiebestemming, waar er elke dag tot in de late uurtjes gefeest wordt. Slechts een paar kilometer verderop in Sa Coma, een betere locatie voor families, gaat het er veel rustiger aan toe!
Achtergrond

Als eiland in de Middelandse zee is Mallorca altijd erg gewild geweest bij veroveringen. Vandaar dat er sporen terug te vinden zijn van verschillende culturen door de eeuwen heen, zoals zelfs de oude Romeinse en de Aragonese. Perfect voor de liefhebber van architectuur en geschiedenis dus! Meer weten over de achtergrond van Mallorca?

Klimaat

Het eiland kent een mediterraans klimaat; in de zomer kan het erg warm worden, maar ook in de winter brengen veel mensen hun vrije vakantiedagen door op Mallorca, vanwege het milde weer. Lees meer over het klimaat van Mallorca.

Praktisch

Een eiland als Mallorca leeft van het toerisme. Dit brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Studenten kunnen vaak korting krijgen bij toeristische attracties, maar van de rijkere toerist wordt ook overal fooi verwacht.
Verder dient men ook rekening te houden met andere openingstijden. Een siësta is gebruikelijk en op veel christelijke feestdagen zijn winkels en kantoren gesloten. Lees meer handige tips over Mallorca.